เครื่องเทศและสมุนไพร \ c / สุภรณี สุขทรัพย์. (Record no. 8447)
[ view plain ]
000 -LEADER | |
---|---|
fixed length control field | 01731 ab a2200157 4500 |
001 - CONTROL NUMBER | |
control field | vtls000008449 |
003 - CONTROL NUMBER IDENTIFIER | |
control field | MTX |
008 - FIXED-LENGTH DATA ELEMENTS--GENERAL INFORMATION | |
fixed length control field | 030409 2544 m 0 0eng |
035 ## - SYSTEM CONTROL NUMBER | |
System control number | 0011-21560 |
039 #9 - LEVEL OF BIBLIOGRAPHIC CONTROL AND CODING DETAIL [OBSOLETE] | |
Level of rules in bibliographic description | 201208301724 |
Level of effort used to assign nonsubject heading access points | VLOAD |
-- | 200912141908 |
-- | VLOAD |
100 ## - MAIN ENTRY--PERSONAL NAME | |
Personal name | สุภรณี สุขทรัพย์. |
9 (RLIN) | 9511 |
245 ## - TITLE STATEMENT | |
Title | เครื่องเทศและสมุนไพร \ c / สุภรณี สุขทรัพย์. |
520 ## - SUMMARY, ETC. | |
Summary, etc. | เครื่องเทศ (Spices) สุมนไพร (Herbs) ตามหลักวิชาการจะเป็นสมุนไพรกับเครื่องเทศโดยทั่วไป หมายถึง ส่วนที่เราใช้เมล็ด เปลือก ดอก เกสร เป็นเครื่องปรุงอาหารหรือทำยา แต่ถ้าเป็นสมุนไพรจนเป็นส่วนหัว ส่วนใบ ส่วนราก หรือลำต้นของพืชนั้นๆ เครื่องเทศที่ใช้กันมีหลายชนิดถ้ารวมสมุนไพรเข้าด้วย แต่ที่นิยมใช้เสมอและใช้บ่อย ได้แก่ กานพลู ยี่หร่า อบเชย ลุกจันทร์ โป๊ยกั๊ก ผงกะหรี่ ลูกผักชี Picklint Spice Misced Spice มิริน สาเก และ Shoya หรือ Soy Sauce. |
650 ## - SUBJECT ADDED ENTRY--TOPICAL TERM | |
Topical term or geographic name entry element | เครื่องเทศ. |
9 (RLIN) | 841 |
773 ## - HOST ITEM ENTRY | |
Title | เทพสตรีสาร |
Related parts | 3,4 (พฤษภาคม 2544) 5-26. |
No items available.